A nyaralófelújítása adta az ötletet az autóápolásra

Amikor idén tavasszal elmentünk, hogy kinyissuk, kitakarítsuk a nyaralónkat, rádöbbentünk, hogy már eléggé ráfér a felújítás. Megbeszéltük, hogy akkor egy hetet rászánunk, és kifestjük, rendbe rakjuk.

Megvettük a szükséges felszerelést, és el is kezdtük a munkát. Amikor leültünk egy kis szünetet tartani, ránéztem hűséges kis autómra, és ahogy így jobban végig mértem, észrevettem, hogy bizony a leápolás rá is ráférne. Igazából a nyaralófelújításra szánt időbe ez is beleférhet. De nem készültem autóápoláshoz szükséges eszközökkel, szóval mindenképp keresnem kellett egy webshopot, ahonnan rendelhetek. Rövid keresgélés után leragadtam a Tisztítás és ápolás – Autó – Ápolás-karbantartás | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból oldalán. Ismerősnek tűntek, de nem tudtam hirtelen hova tenni őket. Elkezdtem összeszedni a szükséges kellékeket: bőr-, műanyag- és szélvédőápolót, meg persze rongyokat és szivacsokat. Már majdnem leadtam a rendelést, amikor eszembe jutott, hogy hát szövettisztítót is kellene keresnem. Sikerült azt is megtalálnom, így hát elküldtem a rendelést.

Két legyet egy csapásra!

Egy-két nap múlva meg is érkezett a csomagom, rendben és hiánytalanul. A nyaraló munkálatai elég jól haladtak, így hát nekiálltam az autóm leápolásának. A rendelt eszközök nagyszerűen működtek, a szélvédő tisztítása szinte perceknek tűnt. És még maradt is a tisztítószerből, aminek kifejezetten örültem. Be is villant, hogy talán lehetne ezt a szert a nyaraló ablakaira is használni, illetve a benti tükrökre. Gyorsan kikerestem a Tisztítás és ápolás – Autó – Ápolás-karbantartás | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból termékei közül a Sonax üvegtisztítót, és nagy örömömre valóban lehet használni a háztartásban is az ablakok és üvegek tisztítására. Félre is tettem, és folytattam az autóápolást.

Az előző tisztítószer sikerén felbuzdulva, megnéztem a kárpittisztító felhasználását is a Tisztítás és ápolás – Autó – Ápolás-karbantartás | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból weboldalon. Gondoltam, majd használom a benti bútoroknál, és akkor itt is két legyet egy csapásra. Meg is találtam a Sonax kárpittisztítóját, amit háztartási textilekhez is ajánlott az oldal. Biztos, ami biztos alapon azért felhívtam a boltot, hogy ahhoz a típusú kárpithoz is használhatom-e, ami a nyaralóban van. Kedves és segítőkész volt az Olajwebshop munkatársa, akivel beszéltem. Megkérdeztem, hogy az autóápolás-karbantartáshoz tud-e még valamit javasolni, a külső és belső takarításon kívül.

Azt javasolta, hogy esetleg nézzem meg az autóm olajozottságát, illetve ha nem használok motorolaj adalékot, akkor azt is tudja ajánlani. Mondta, hogy ha az oldal olajkereső alkalmazásával meg tudom keresni, hogy nekem milyen típusú motorolajra van szükségem. Megköszöntem a segítséget, és kitaláltam, hogy amint végzünk a nyaraló rendbetételével, utánanézek, milyen kenőanyagot kell használnom az autómhoz.

A munkánk gyümölcse

Az Sonax üveg és kárpittisztító a nyaralóval is csodát tett: az ablakok és tükrök tisztán csillogtak, a kanapé pedig mintha új lett volna. Fáradtan, de büszkén néztük a szép tiszta nyaralónkat és autónkat. Még a szomszéd is megdicsérte a kerítésen túlról. Mondtam neki, hogy a Tisztítás és ápolás – Autó – Ápolás-karbantartás | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból termékeit ajánlom, mert azokkal ezt a minőséget lehet elérni. Otthon aztán használtam az ajánlott olajkereső oldalt, illetve átnéztem a motorolajhoz adható adalékokat. Nem kellett sokáig kutakodnom, a olajkereső cikkből egyértelműen kiderült, hogy mit javasolt használnom az autómhoz.

Ezek után még jobb érzéssel mentünk a szépen felújított nyaralónkba, a szépen leápolt autónkkal. Mondanom se kell, hogy az Olajwebshop termékei a nyaralóban és a garázsban is állandó helyet kaptak.