A minőség híve vagyok, legyen szó felújításról vagy gumiabroncsokról

Az egész életemet meghatározta az az elv, hogy inkább legyen kevesebb dolgom, de az igazán jó minőségű. Sosem értettem azokat az embereket, akik mindenféle vackot összevásároltak, hogy aztán egy fél év múlva dobhassák is a szemétbe, mert tönkre ment. Ha lakásfelújításról volt szó, akkor is inkább kifizettem több pénzt egy festőnek, mint hogy magam csináljam meg a festést, mert az úgysem lenne olyan alapos munka. Fontos számomra emellett még a jó minőségű festék is, valamint a bútorok tekintetében is a keveset, de jobbat elvet követem.

Amikor elérkezett az ideje annak, hogy az autóm gumiabroncsait elhasználódás miatt lecseréljem, bizony meg kellett vívnom néhány csatát a férjemmel, mert ő aztán nem azon az elven van, mint én, hanem a dolgokat mindig próbálja a lehető legolcsóbban megúszni. Nyilván ez sokszor nem túl célravezető. Így aztán magam vettem a kezembe az irányítást, és elkezdtem az interneten nézelődni gumiabroncsok után. Így bukkantam rá a gumidiszkont.hu-ra ahol egy rövid ismertető szöveg vonzotta oda a tekintetem, ami a következő volt: Gumidiszkont autógumi kereső – gumiabroncs akár másnapi kiszállítással. Úgy voltam vele, hogy végül is nincs mit veszíteni, így ellátogattam a talált weboldalra. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy ez lesz az a hely, ahol megtalálom a számításaimat.

Az oldal óriási előnye a részletes keresési lehetőség, amivel pontosan be lehet mérni, hogy kinek mire van szüksége. Be lehet állítani az autógumi méreteinek pontos paramétereit, valamint az autónk gyártójának a nevét, típusát, gyártási évét és kivitelét. Ha valakinek ez sem elég, kulcsszavakra is rá lehet keresni. De van külön nyári gumi, illetve téli gumi fül is, ha esetleg így szeretnénk böngészni a találatok között. Én a nyári gumik között keresgéltem, hiszem a jó idő közeledtével időszerű volt lecserélni a téli garnitúrát. Nagyon megörültem, mert láttam, hogy pont nagy leárazások folynak, így aztán tényleg kedvezően, 53% – kal olcsóbban tudtam megvenni a gumikat az eredeti árhoz képest.

Mielőtt fizettem volna, gondoltam, kicsit szétnézek a weboldalon, ha már új voltam ott. Találtam egy lapfület, amin a blog felirat állt, és ott érdekes cikkeket lehetett olvasni mindenről, ami a gumiabroncsokkal kapcsolatos. Ugyan én magam nem vagyok otthon a témában, de egy – két cikkbe beleolvastam, és azt kell hogy mondjam, hogy még egy laikus számára is élvezhető, nagyon olvasmányosan írnak a szerzők.

Innentől nem volt más hátra, mint hogy megvásároljam a választott gumiabroncsokat. Ekkor egy dilemmába ütköztem, ugyanis választani kellett a személyes átvétel és a kiszállítás között. Azért nem voltam biztos a dologban, mert elég közel lakom az egyik telephelyükhöz, és igazából magam is el tudtam volna menni a termékekért, de ez nyilván plusz idő lett volna. Aztán úgy döntöttem, hogy inkább a kiszállítást vállalom, hiszen ha úgy vesszük, az idő is pénz. No meg az is emellett a lehetőség mellett szólt, hogy nem volt főszezon, mert a gumidiszkont.hu-n olvasható, hogy főszezonban a futárszolgálatok extrém terhelésnek vannak kitéve, így előfordulhat, hogy a megrendelt termék kiszállítási ideje a 4 -5 napot is elérheti.

Szerencsére se a vásárlás során, se a kiszállításkor nem akadt semmi gondom a céggel. Mondjuk nem is aggódtam, mert a honlapon olvasható az is, hogy van pénzvisszafizetési garancia, ha valaki mégsem elégedett. Így a férjem is elégedett lehetett a vásárlás után, hisz nem csak jó minőségű dolgokat sikerült venni, de egész olcsón is megúsztuk!