Olykor a férfi ruhatárra és kiegészítőkre is ráfér egy kis újítás

Azt szokták mondani, hogy ha egy házasság túlél egy teljes tatarozást vagy építkezést, akkor már mindent kibír. Mi egészen hamar megbizonyosodhattunk ennek a valóságalapjáról, vagyis arról, hogy egy felújítás mennyi feszültséggel és fáradsággal jár. Bár nem is kerestünk tudatosan, az esküvő után néhány héttel szembejött velünk a neten álmaink (leendő) otthona. Már korábban is néztünk ebben az épületben lakást, de az sajnos nagyon hamar elkelt, amikor még esélyünk sem lett volna megvenni. Így repestünk az örömtől, hiszen viszonylag jó áron sikerült megcsípni a belvárosban egy teljesen felújításra szoruló lakást, amit így minden szempontból a saját ízlésvilágunkra tudtunk szabni.

A napfényes, tágas lakás – bár négyzetméterben nem égbekiáltóan sok, de – elosztásának hála nagyon jól kihasználható terekkel rendelkezik. A férjem és én is az elejétől fogva odavoltunk a dupla bejáratos megoldásért, ami szinte teljesen elkülöníthető, két egymásból nyíló szobát biztosít egy olyan épületszárnyon, ami kicsit elválik a lakás fő alaprajzától – így például vendégszobának, irodának is teljesen ideális.

Mivel igazi “DIY-lány” vagyok, ezért várva vártam, hogy hasznosíthassam az összes olyan ötletet, amit a közösségi oldalakon ellestem! Persze nem akartam kontárkodni, tényleg csak olyat vállaltam, ami nem kockázatos munka. A festéssel és a tapétázással már volt tapasztalatom, és a régi tv szekrényt is feldobtam egy kis léces díszítéssel. Persze ezek már csak az utolsó simítások voltak, előtte túl kellett esnünk a nehezén… A csövek, a vezetékek, a nyílászárók cseréi (szerencsére ugyanolyan nagy ablakaink maradtak) mind-mind hosszú hónapok eredménye… Végre lett gardróbszobám, amiről mindig is álmodtam! (Bebizonyosodott, hogy nem a ruhám és a cipőm sok, hanem a hely volt eddig kevés nekik, hihi!) És még külön dolgozószobánk is lett a férjemmel, aminek nagyon örültem, hiszen mindketten hibrid formában végezzük a munkánkat, sokat vagyunk otthon. Eddig pedig a hosszú évek során a hálószoba-nappali felosztás dominált nálunk a home office-olás során, ami gyakran volt diszkomfortos számunkra.

Ha már ruhák és cipők… Az utóbbi idők egyik legjobb felfedezése számomra a Cipőmarket webshop, ahonnan női, férfi és gyerek cipők, valamint női, férfi és uniszex táskák rendelhetőek. A legutóbb a https://cipomarket.hu/ferfi/papucs linken kezdtem el nézelődni, mert kifejezetten vastagabb talpú, masszív papucsot kerestem a férjemnek. Nekem már a legelsőként feldobott Dorko papucs is elnyerte a tetszésemet, mert letisztult, egyszerű és strapabíró papucs hatását keltette, de azért felmértem a teljes kínálatot is. Mivel több akció is futott aktuálisan az oldalon, ezért úgy nagyjából 3500 Ft-tól kezdődtek a papucsok, a legmagasabb áruk pedig azt hiszem, a Batz férfi komfort papucsoknak volt, mégpedig 22-26 ezer forint között.

Több olyan márka is volt, ami ismerősnek bizonyult számomra, például a Rider – nekik rengeteg uszodába, strandoláshoz alkalmas papucsuk van, főként a klasszikusabb fekete, kék, szürke színekben, néha egy-egy merész színű talppal, mint egy rikító zöld vagy piros, hagyományos és lábujjközös verziókban. A Bugatti darabok ezzel ellentétben egyértelműen városi, mindennapos használatra készültek, kialakításuk elegáns, nem hivalkodó – itt gyakran bőr papucsokról van szó, amelyek főként barna, bézs és fekete színben jelennek meg. Ha innen még egy márkát ki kell emelnem, akkor az az s.Oliver lenne, ugyanis ők a lazább, szintetikus anyagból készült lábujjközös verziót és az elegánsabb bőr papucsaikat is forgalmazzák a Cipőmarket webshopjában. Ezen felül nagyon cuki és puhának tűnő otthoni papucsok is megtalálhatóak náluk, így ha házicipőt keresünk, akkor is érdemes felnézni az oldalra.

Végül valóban az első sugallat bizonyult a legjobbnak, így landolt is a virtuális kosaramban a https://cipomarket.hu/ferfi/papucs listából a legelső Dorko papucs. Vastag, fekete gumipapucs, pont tökéletes lesz strandra, partra mászkálni, nem égeti ki a lábat a homok! De szerintem kerti bulikra is kifejezetten jól néz ki, vagy valami laza, sétálgatós programhoz.

https://cipomarket.hu/ferfi/papucs

Általában figyelek arra, hogy ne pont a szezon előtt vásároljak meg egy adott lábbeli fajtát, hiszen sokszor az évszakok végén nagyon jó leárazásokon lehet kincseket találni – így szétnéztem a bakancsok között is, amit nagyon jól tettem, mert szuper ajánlatokra bukkantam. A legjellemzőbb a 30-35 %-os kedvezmény volt, de több modellre 50 % kedvezmény járt. Így szinte nehéz volt visszafognom magam, hiszen két darabot kaptam egy áráért. Nagyon örültem, amikor megláttam féláron azt a Heavy Tools bakancsot, amit a férjem már régóta kinézett magának. Ez egy bőr felsőrésszel ellátott, gyönyörű, barna színű bakancs, világos színű talppal, mindössze 12 995 Ft-ért – szerintem elképesztő ez az ár! Ez inkább egy vagány modell, így mindenképpen szerettem volna valami elegánsabbat is. Egy s.Oliver bakancs nagyon elnyerte a tetszésem, ugyan ez pár ezer forinttal többe került, mint a Heavy Tools (35 990 Ft-ról volt leárazva 17 995 Ft-ra), de így is nagyon megérte. Ez egy sötétbarna (szinte fekete), bőr felsőrésszel és bőr-szintetikus belsővel ellátott lábbeli.

Miután elégedetten “hagytam el” a Cipőmarket férfi részlegét, átkattintottam a női darabokhoz. Ha ott is ilyen jó akciók vannak, miért ne lephetném meg magamat is egy-két darabbal, nemde? Mondanom sem kell, hogy női cipők terén még nagyobb kínálatuk, szóval céltudatosan kell az oldalra látogatni, az biztos! Akciókban persze itt sem volt hiány, csak az árleszállítás darabjait néztem meg. Találtam is egyből egy nagyon szép, flatform, csatos díszítéssel ellátott Tamaris papucsot, amire 10 % kedvezményt élt. Ezek után úgy voltam vele, hogy meg kell néznem a téli cipőt is, hátha ott még nagyobb akciókra számíthatok. Egy álomgyönyörű, félhosszú szárú, fehér s.Oliver csizma jött velem szembe, amibe szinte azonnal beleszerettem. Mivel 30 % kedvezmény vonatkozott rá, így került 20 293 Ft-ba. A másik nagy felfedezésem egy Tamaris bokacsizma volt a féláras ajánlatok között – így az eredetileg 34 990 forintos darab mindössze 17 495 forintért kínálta magát. Ez egy 5 és fél cm-es, vastagabb, de még így is kecses sarkú, csatszerű díszítéssel extrázott csizma volt, AntiShokk sarokkal, Antislide csúszásmentes talppal ellátva. A viselés közbeni kényelmet emellett a TouchIt memóriahabos talpbetét fokozza. Úgy gondoltam, ez ennyi pénzért szinte ajándék, rúgjunk ki a hámból – 3-3 cipő nekem és a férjemnek, és még mindig megvagyunk 100 ezer forint körül, ami manapság már ritkaság.

Mivel minden márkához részletes mérettáblázat van, így azzal sem lehet igazán gond, hogy – az online vásárlásnak hála – a próbálgatás kimarad. Ha mégis cserére van szükség méret miatt, arra a honlapon leírt módon van lehetőség. A csomagot lehet kérni a házhoz szállítás mellett egy hozzánk közel eső Pick Pack Pontra is, ennek egységes díja 1000 Ft rendelésenként.

Akár férfi, akár női kiegészítőkről van szó, nektek is ajánlom, hogy lessetek rá a Cipőmarket szuper ajánlataira. Az biztos, hogy mindig ki lehet fogni valami jó ajánlatot!