A lakásfelújítás hajszolta alkoholizmusba a szomszédomat

Mindenkinek máshol van az a bizonyos „elszakadt a cérna” pillanat. Így volt ez a szomszédommal is, aki a folyamatos kivitelezői problémák miatt az őrület szélén találta magát. Nem volt jó semmi, rosszul rakták le a padlót, a festés nem volt szép, a csillár leesett – csupán fél év alatt. Rengeteg idegszála és pénze ráment a lakásra és az csak egyre rosszabbul nézett ki. Ekkor hagyta abba az egész felújítást és kezdett el inni. Egy idő után pedig már nem volt visszaút, bármennyire is szeretett volna kilábalni. Ha nem lett volna az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés, lehet, hogy még mindig egymagában inna a nem túl szép állapotú lakásban. Szerencsére most azonban sugárzik és életvidám és ezt csakis a felepulok.hu-nak köszönheti! Érdekel a történet?

Már a kezdetektől nagyon szívemen viseltem a szomszédomnak a sorsát, folyamatosan próbáltam jobb belátásra bírni, de sajnos hasztalanul. Nincsenek hozzátartozói, párja, gyerekei, akik mellette álltak volna ebben a nehéz időben – nem is csodálom, hogy kezdett kicsit bekattanni. Azonban az alkohol sosem megoldás és ő is rájött erre, amikor már nem tudott elszakadni tőle és remegett az italért, pedig nem is volt szomjas és még csak akkor kelt ki az ágyból. Az állapota egyre csak súlyosbodott, míg felütöttem a laptopomat és elkezdtem elvonók után kutakodni az interneten. Ekkor jött szembe a felepulok.hu Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelése, ami azonnal felkeltette a figyelmemet, így hát tovább olvastam.

Az oldalra kattintva valóságos információ áradat ragadott magával, szinte nem tudtam hova kapni a fejemet, szívtam magamba a tudást. A legjobban a program menete érdekelt, így célirányosan próbáltam arra venni az irányt. Kiderült, hogy a teljes folyamat egy állapotfelméréssel kezdődik, ahol szakértők állapítják meg a helyzet súlyosságát és az alkalmazandó eszközöket a leszokással kapcsolatban. Amennyiben sikerül a beteggel megállapodni és a diagnózis is megszületett, kezdetét vehetik a konzultációk. Ezek lehetnek egyéni vagy családos alkalmak is, azonban a szomszédomnak nincs családja, mint ahogy már említettem. Ezekből a konzultációs alkalmakból többet ajánlanak legalább heti egyszer, hiszen ezeken a beszélgetéseken készítik fel lelkileg a pácienst az eljövendő változásra.

Amikor pedig már elég erősek vagyunk lelkileg, jöhet a program lényege: a 28 napos intenzív elvonókúra. Ennek költségei lehet, hogy első szemmel meredeknek tűnnek, azonban nincs okunk az aggodalomra. Ez tartalmazza a szállást teljes ellátással, a programokat, az ápolók és szakértők bérét, a külsős programokat, az utógondozást és – amennyiben vannak – a hozzátartozóknak is tartanak egy kis lelki terápiát a szakértők.

Összességében nagyon szimpatikus volt a teljes oldal és azonnal elnyerték a tetszésemet. A program résztvevői egytől egyig pozitív visszajelzéseket hagytak az oldalon és az ápolók, szakemberek története is több, mint megindító. Ezek a csupaszív, elhivatott emberek minden nap minden percében segíteni szeretnének és segítenek is. Életeket, álmokat és célokat adnak vissza a reményvesztett embereket számára. Elképzelni sem tudnék jobb embereket vagy szebb hivatást. Köszönjük, hogy vagytok felépülők és köszönjük az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés meglétét is!