A felújítás után pont erre a balatoni programra volt szükségünk

Gyakorlatilag az egész nyarunk ráment a lakásfelújításra. Nem így terveztük, de így alakult, mivel egy csomó mindenre nem volt ráhatásunk. A felújítások során mindig, mindenki eltervezi, hogy hogy lesz, aztán mindig van valami, ami áthúzza a terveket és máshogyan alakulnak a dolgok.

Nálunk az volt a fő porbléma, hogy olyan dolgokat rendeltünk meg, illetve olyan dolgokat szerettünk volna beépíteni, amik sokszor egyszerűen nem voltak az üzletekben, így várni kellett rá. Például olyan speciális nyílászárókat néztünk ki, ami nem volt egyik gyártónál sem. Meg kellett rendelniük, de nem akkor érkezett, amikorra megterveztük, így az ablakosokat le kellett mondani, ők elvállaltak másik munkát, ezért nem tudtak akkor jönni, amikor megjött az ablak. Szóval az egész felújítás tele volt ilyen váratlan és tervezhetetlen eseményekkel, de végre túl vagyunk rajta és élvezhetjük a relatíve új lakásunkat.

Már a felújítás során elhatároztuk a feleségemmel, hogy a nyár végére meglepjük magunkat valami különlegessel, ahol ki tudjuk pihenni a felújítás fáradalmait. Ezért választottuk a https://balatonpro.hu több napos kirándulás programját a Balatonon.

Ez volt életünk legjobb hajós élménye, amit sosem fogunk elfelejteni. 7 napot töltöttünk a magyar tengeren, ami nagyszerű volt. Mit jelent a több napos program? Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy különböző hosszúságú több napos programok közül választhatunk. Az egyik program hétfőtől csütörtökig tart, a második, péntektől vasárnapig, tehát mondhatjuk, hogy egy hosszú hétvége. A harmadik, amit mi is választottunk a leghosszabb, vagyis 7 napos program, hétfőtől vasárnapig tart. Ez bőven elég arra, hogy megismerjük a hajózós életmódot, illetve, hogy olyan helyekre eljussunk a hajóval, ahova autóval biztos, hogy sosem jutnánk el vagy egyáltalán eszünkbe sem jutna.

A hajó, amivel eltöltöttük ezt a remek hetet egy nagyjából 44-45 láb hosszú, kényelmes vitorlás. Olyan, amivel mások az Adrián vagy valamelyik tengeren szoktak hajózni, így minden földi jóval fel van szerelve, amire csak szükségünk lehet az út során. Akár azt is mondhatnánk, hogy egy úszó nyaralóban töltöttük el ezt a hetet, mert akár ez is igaz lehetne.

A program során csak mi ketten és még a kapitány tartózkodott a vitorláson. A maximális kapacitás egyébként 12 fő a kapitánnyal együtt, de ez attól is függ, hogy hogyan adódik össze a társaság, mert a 12 fő, 12 felnőttet jelent, de például, ha valaki gyerekekkel érkezik, akkor már máshogy kell számolni az elosztást. Éjszakára, mivel a hajó kapacitása véges, így 8 fő tud kényelmesen a hajóban aludni, pontosabban 8 felnőtt.

Mivel ez egy privát túra, így a hajó akkor és ott kötött ki, ahol csak mi szerettük volna. Nem kellett másokhoz alkalmazkodni, hanem mi saját magunknak tudtuk megtervezni az egész útvonalat.

Utólag iszonyat örültünk annak, hogy az egy hetes túrát választottuk. Másoknak is ezt ajánljuk, mert igazán csak így lehet belekóstolni a hajós életérzésbe és igazán csak így lehet kikapcsolni, nem kellett rohanni és még nagyszerű dolgokat is meg tudtunk nézni a Balatonon. Először kicsit tartottunk tőle, de aztán végül nagyon pozitív dolog volt, hogy a hajóhoz természetesen jár egy kapitány is, aki mindig ott van, hogy nehogy valami baj történjen és oda kormányoz minket, ahova csak szeretnénk.

A programot egyébként a https://balatonpro.hu oldalon, az ajánlat kérés során lehet megrendelni. Nekünk nagyon bejött, azóta csak ajánlgatjuk másoknak is.